Поради политическата си позиция относно ситуацията в Украйна, отказът ѝ да свири

...
Поради политическата си позиция относно ситуацията в Украйна, отказът ѝ да свири
Коментари Харесай

Венеция отмени концерт на Валентина Лисица заради медиен натиск

Поради политическата си позиция по отношение на обстановката в Украйна, отказът ѝ да свири на Майдана през 2014 година, родената в Киев пианистка Валентина Лисица беше отстранена от програмата на Симфоничния оркестър на Торонто. В момента тя живее в Москва, посочва ТАСС.
Венецианската културна асоциация „ Музикамера “ беше принудена краткотрайно да анулира плануваното за април 2023 година осъществявания на родената в Украйна пианистка Валентина Лисица поради медиен напън и рецензии. Както сподели ръководителят на асоциацията Соня Финци пред сътрудник на ТАСС в сряда, тя не е очаквала такава реакция и доста съжалява за това.

" Ние постоянно сме били над политиката, поддържаме контакти и с Русия, и с Украйна. Ситуацията е извънредно неприятна и въобще не чакахме такава реакция ", показа Соня Финци. Тя сподели, че на пианистката, с която сделката за концерта е била джука, е изпратено писмо с предложение " да отложим концерта за по-благоприятни времена ". Според Финци полученият отговор " не е бил от най-приятелските ". " Повтарям, доста съжаляваме. Ние сме пропити с съветска просвета, тя не може да се подчинява на политиката ", сподели Финци.
Програмата " Музикамера ", която си сътрудничи с венецианския спектакъл " Ла Фениче " и провежда своите събития на сцената му, е направена през ноември. Но едвам в този момент присъединяване на Лисица притегли вниманието на враждебно настроената аудитория, а в обществените мрежи започнаха да се разпространяват критики и митинги.
Подобна обстановка се разви към трагичния балет " Распутин " с присъединяване на известния танцьор Сергей Полунин, който трябваше да изнесе представления в спектакъл " Арчимболди " в края на януари 2023 година От управлението на театъра със страдание оповестиха, че поради оказания напън обмислят анулация на две представления, които към този момент бяха отсрочени поради травмата на Полунин. Театърът се базира на неналичието на нужните условия за сигурност.

Валентина Лисица е родена в Киев, където учи в консерваторията, и се мести в Съединени американски щати през 90-те години. Тя е свирила във водещи международни концертни зали. Поради политическата си позиция по отношение на обстановката в Украйна, отказът ѝ да свири на Майдана през 2014 година, тя беше отстранена от програмата на Симфоничния оркестър на Торонто, напомня ТАСС.
Пианистката изнесе концерт-реквием на 22 юни 2015 г. в Донецката национална република с  След това тя неведнъж посещава Донбас. На 30 септември 2021 година при следващото посещаване ѝ бе връчен паспорт на жител на републиката. След началото на специфичната военна интервенция на Руската федерация в Украйна, Лисица изнесе концерти в ДНР и Мариупол. Поради тази причина нейните концерти се анулират в западните страни. В момента пианистката живее в Москва.
Източник: ТАСС
Следвайте " Гласове " в
 
 
 
30 Дек 20221230 Дек 20224330 Дек 202237330 Дек 2022102130 Дек 202217830 Дек 2022150КоментариДа забележим концерта у нас30 Дек 2022 12:58ч.
Очаквам безумен, евентуално даже и противен, " медиен " напън от едни избрани медии и " креативен " кръгове. Не съм оптимист за качествата на цирка, който следва.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Прав беше Дж. Питърсън30 Дек 2022 13:14ч.
Склонността към фашизъм, фашизоидността въобще е присъща на индивида, би трябвало единствено да се легитимира. Не споделям нищо за италианците, тъй като очевидно това, което са създали, биха го създали и други, облъчени с киевско–натовска–евронякаква си агитация. Как ще се живее измежду тези хора – това е въпросът.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати читател30 Дек 2022 13:15ч.
Дежавю. Идеологията над всичко:) Ние към този момент сме го претърпяли, само че зомбитата на Запад не осъзнават накъде отиват.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати тралала30 Дек 2022 13:17ч.
Чудесно е, че има и музиканти със свое мнение, тъй като огромна част от тях се трансформират в шутове на властимащите и подмазващи се на спонсорите. За страдание в такава роля видях една наша одобрена оперна певица, която накара неин възпитаник, спечелил премия, да се поклони на спонсора.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Пианист любител30 Дек 2022 13:22ч.
Валентина Лисица е пианист талант. Това е най-страхотният типичен пианист през днешния ден. Да изгониш подобен виртуоз от културното си пространство е духовно самоубийство! Срам за Запада, който позволява това! Срам!!!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати кирчо30 Дек 2022 13:41ч.
Фашистките обичаи се демонстрират. Преди против евреи, в този момент против руснаци. Първият път знаем по какъв начин свършиха мераците, в този момент ще има повторения, май.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Добре де, нали по този начин беше единствено при комунизма?30 Дек 2022 13:42ч.
Подозрително доста неща в комунизма и демокрацията си съответстват: цензура, гонене на другомислещите, интернационализъм (мултикултурализъм), антихристиянство, привилегии за едни и угнетяване на други... Дали пък демокрацията и комунизмът не са двете страни на една и съща монета, пусната в послание от сили над тях?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Само погледнете това!30 Дек 2022 13:46ч.
https://www.youtube.com/watch?v=tVuP1BjbhAg В класическото пиано има два " Еверест " -а, Шопен и Рахманинов. Лисица владее и двете, тя е виртуоз (не употребява партитури) - техниката й на свирене провокира екстаз, раздрусва душата! Дори нищо да не разбирате от класическа музика и пиано, след едно осъществяване на Валентина ще станете разпален!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Дек 2022131724 Дек 2022263429 Дек 202262528 Дек 2022438
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР